Seedorf: "Ik ben beschikbaar voor Oranje"

donroyco

Clarence Seedorf heeft het 'boek' Oranje nog niet helemaal afgesloten. "Ik ben nog steeds beschikbaar", aldus de middenvelder van AC Milan in de nieuwste editie van Helden Magazine. "Het enige wat mij nu pijn doet, is dat ik na de komst van de nieuwe bondscoach (Bert van Marwijk, red.) nooit meer iets gehoord heb."

Seedorf besloot in 2008, na een meningsverschil met toenmalig bondscoach Marco van Basten, zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. "Mark van Bommel, die in dezelfde situatie zat als ik en hetzelfde over Van Basten dacht, keerde terug. Maar ik word niet eens gebeld." Seedorf neemt het Van Marwijk niet persoonlijk kwalijk, maar: "Dat twee oud-collega's van me, Frank de Boer en Philip Cocu, die als assistent mee gingen draaien, er zelf geen belletje aan hebben gewaagd om de situatie uit te leggen, dat vind ik het meest teleurstellend."

"De ontwikkeling die ik bij de clubs heb doorgemaakt, heb ik niet bij Oranje kunnen doormaken. In mijn tijd bij Ajax werd ik opgeroepen als ik goed presteerde op het veld. Die tijd is blijkbaar voorbij."
Seedorf verlengde deze week zijn contract bij Milan met een jaar. Dit seizoen werd hij met de club kampioen van Italië.