Vettel: "Vertrouwen sleutel op Monaco"

Peterselieman

Sebastian Vettel vindt dat vertrouwen het sleutelwoord is voor het racen op het circuit van Monaco. De Red Bull-coureur weet dat hij beschikt over de snelste auto van het veld, maar een zege in het Prinsdom heeft de WK-leider in de Formule 1 nog niet weten te boeken.

"Ik heb altijd van het circuit gehouden en dat is belangrijk omdat het een lastige baan is. Het is een circuit waar de coureur het verschil kan maken en maar het is een lang weekend. Er kunnen zaken zijn waarover je zorgen maakt en je moet deze tijdens het hele weekend meenemen. Je kunt ze niet veranderen, dus het is niet altijd zwart en wit hier. Om hier snel te zijn moet alles goed gaan. Je moet het vertrouwen hebben en de auto moet naar je smaak afgesteld staan. Je hoeft niet de snelste auto te hebben, maar je moet hier goed in je vel zitten," zei Vettel.

De Duitser wijst hierbij op Robert Kubica die vorig jaar met de Renault verraste door de derde plaats te pakken. De Pool beschikte niet over de snelste bolide, maar reed met zoveel vertrouwen rond dat hij zich in de strijd met de Red Bulls kon mengen. "Je moet snel zijn, maar het is, net als Singapore, een ander soort baan. Er is weinig ruimte voor fouten en je moet tot het uiterste gaan. Dat is de sleutel."