'Uitspraak Contadorzaak half juli'

Peterselieman

Het lijkt er op dat de uitspraak in de dopingzaak rond Alberto Contador niet voor half juli te verwachten is. De vertraging bij het internationale sporttribunaal CAS zou veroorzaakt worden doordat de verdediging met extra documentatie op de proppen komt.

Luis Sanz, juridisch adviseur van de Spaanse wielerbond, maakte het nieuws bekend in de krant AS. "Misschien wordt het pas september, in elk geval nooit juni, zoals eerder gecommuniceerd." Contador heeft tot 27 mei om extra documenten op tafel te leggen, maar het CAS wil hem mogelijk extra tijd geven.

De zaak draait om de positieve test van Contador in de afgelopen Tour de France. Daar werd de Spanjaard gepakt op clenbuterol dat naar eigen zeggen in het bloed is gekomen door het eten van besmet vlees. De huidige leider van de Giro d'Italia werd door de Spaanse bond eerder dit jaar hiervoor al vrijgesproken. De wielerunie UCI en de antidopingorganisatie WADA stapten hierop naar het CAS. Dat wilde voor de start van de Tour een uitspraak doen, maar dit lijkt niet meer te lukken nu.