'Chelsea gaat grote schoonmaak houden'

Peterselieman

Chelsea is van plan om komende zomer de bezem door de selectie te halen. Eigenaar Roman Abramovich is niet gelukkig na het afgelopen seizoen. Chelsea won vorig seizoen de dubbel in Engeland, maar deze jaargang bleven The Blues met Carlo Ancelotti aan het roer zonder prijzen. Abramovich is daarom van plan om de markt op te gaan en enkele spelers te laten vertrekken.

Nicolas Anelka zou één van de spelers worden die op zoek mag naar een nieuwe broodheer. De Fransman hoeft volgens The Independent niet per direct weg, maar bij een goed bod zou hij Londen mogen verlaten. De andere vier spelers zijn José Bosingwa, Yuri Zhirkov, Paulo Ferreira en reservedoelman Hilario.

Chelsea wil gaan verjongen en heeft diverse grote talenten op het oog. De Braziliaans international Neymar (Santos) staat hoog op de verlanglijst van Abramovich, die ook gecharmeerd zou zijn van Gregory van der Wiel en de Belgische beloften Kevin De Bruyne (RC Genk) en Romelu Lukaku (Anderlecht). Sergio Agüero wordt inmiddels ook gelinkt aan Chelsea.