VVV krijgt groen licht voor nieuw stadion

Peterselieman

VVV-Venlo speelt vanaf het seizoen 2013/2014 in een nieuw stadion. De gemeente Venlo stemde gisteravond in met de bouw van een multifunctioneel complex en de financiering daarvan. Een nieuw stadion voor de Venlose club is daar een onderdeel van. Het nieuwe stadion komt op het terrein van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne.

Directeur Marco Bogers reageert op de website van de eredivisionist tevreden op de beslissing. "De moderne en uitgebreide faciliteiten van een nieuw wedstrijdstadion geven VVV-Venlo de kans haar ambitie te verwezenlijken, namelijk een vaste plek in de middenmoot van de Eredivisie. Doordat de inkomsten stijgen kan de begroting worden opgeschroefd."

Bogers beseft echter ook dat afscheid nemen van de Koel, het huidige stadion van de Noord-Limburgers, niet iedereen makkelijk zal vallen. "De Koel kent een grote emotionele waarde. Voor de continuïteit van de club is een nieuw wedstrijdstadion echter van levensbelang."

De projectontwikkelaar gaat nu aan de slag met het in gang zetten van de plannen. Het is de bedoeling per 1 januari volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen.