Anita: "Niet bang voor concurrentie"

Olga Kroeders

Ajax-middenvelder Vurnon Anita kijkt uit naar de samenwerking met Theo Janssen. Op de offciële website van de Amsterdammers laat Anita weten dat hij veel vertrouwen heeft in een nieuwe titel volgend seizoen. "Met Theo Janssen erbij wordt de kans op een nieuwe titel veel groter", laat de kleine middenvelder weten. Anita en Janssen stonden in de beslissende wedstrijd tussen Ajax en FC Twente nog tegenover elkaar.

Dat Janssen is gehaald voor een controlerende positie op het middenveld, doet Anita weinig. "Ik ben niet bang voor concurrentie. Theo is altijd welkom", vervolgt Anita. "Meer spelers voor één positie is altijd goed, daar worden we als team alleen maar sterker van", aldus de Oranje-international.

Anita was afgelopen seizoen lang niet altijd basisspeler bij de Amsterdammers, maar ligt dus niet wakker van de nieuwe aankoop van Ajax. "Ik heb me wel vaker teruggeknokt in het elftal." Sinds de komst van trainer Frank de Boer is Anita weer middenvelder. Onder de vorige trainer Martin Jol werd Anita vaak op de linksback-positie geposteerd.