Nelom tekent contract bij Feyenoord

Olga Kroeders

Miquel Nelom is vandaag officieel gepresenteerd als nieuwe aankoop van Feyenoord. De 20-jarige verdediger, die overkomt van Excelsior, kwam eerder al een verbintenis overeen met de Rotterdamse club voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Nelom moest alleen nog een handtekening zetten onder zijn contract.

"Ik ben heel blij dat ik vandaag mijn contract heb kunnen tekenen", meldt Nelom op de website van Feyenoord. "Ik heb sinds de D'tjes bij Feyenoord gespeeld en ben trots dat ik hier nu mag terugkeren. Ik zie dit als een beloning voor hard werken."

Technisch directeur Martin van Geel is tevreden met de komst van de jeugdinternational. "Miquel is enorm gedreven, snel en positief agressief in het veld. Hij kent bovendien de clubcultuur van Feyenoord goed en wordt volgend seizoen volwaardig lid van de eerste selectie", benadrukt Van Geel.

Nelom kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Excelsior en vecht nog met de Kralingers tegen degradatie. "Ik vind het heel belangrijk om Excelsior te helpen om in de eredivisie te blijven", vertelt de verdediger. De nummer zestien uit de Eredivisie moet het in de laatste play-offronde opnemen tegen Helmond Sport.