Take-Two zet in op grote online game

Redactie

Het Amerikaanse gamebedrijf Take-Two Interactive wil met een grote online game de Aziatische markt veroveren. Het bedrijf achter onder andere Grand Theft Auto en Bioshock gaat een van zijn populairste gameseries gebruiken voor deze nieuwe game. Het gamebedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met XLGames, een gamestudio die zich specialiseert in online games.

Geen van beide partijen heeft bekendgemaakt om welk spel het precies gaat. Ook heeft geen van beiden zich uitgelaten over de datum waarop de game moet verschijnen.

Tot de meest recente hits van Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar Games, behoren onder andere het schietspel Bioshock, de actiesgames Grand Theft Auto en Red Dead Redemption, en de strategiegame Civilization. Gezien de populariteit van honkbal in Azië kan ook de honkbalgame MLB tot de mogelijkheden gerekend worden.

XLGames is de gamestudio van Jake Song, de game-ontwikkelaar van onder andere de online game Lineage. Op dit moment werkt Song met zijn gamestudio ook aan de online game ArcheAge. In deze game bepalen gamers zelf hoe de spelwereld er uit ziet.