Velthuizen wil bij Feyenoord onder de lat

André

Piet Velthuizen heeft het wel gehad in Spanje. De doelman van Hercúles Alicante zou deze zomer graag naar Feyenoord vertrekken.

"Feyenoord is mijn droomclub. De entourage, het stadion, de supporters... Mijn motto is altijd: geen woorden, maar daden", zegt de 24-jarige doelman in NUsport. Velthuizen vertrok afgelopen zomer van Vitesse naar Hercúles Alicante, maar dat werd niet het avontuur wat hij ervan verwacht had.

Hercúles degradeerde twee weken terug in de wedstrijd tegen Real Mallorca. Dat was uitgerekend het duel waar Velthuizen voor het eerst de voorkeur boven eerste keeper Juan Catalayud kreeg. Na de degradatie wil de doelman graag weg bij de club. "Ik wil uitkomen op het hoogste niveau en de Segunda División is dat niet."

Volgens Velthuizen hoeft het geen probleem te zijn dat Feyenoord nauwelijks financiële middelen heeft om spelers aan te trekken. "Er staat een clausule in mijn contract waardoor ik bij degradatie voor een prikkie te koop ben", zegt de keeper. In totaal stond hij bij Hercúcles vier keer onder de lat: nog een eerdere competitiewedstrijd toen Catalayud geschorst was en twee bekerduels.