Blokland haalt miljoenen binnen voor Feyenoord

donroyco

De vrienden van Feyenoord (VvF) hebben al ruim twintig miljoen euro binnengehaald voor Feyenoord. Dat meldt investeerder Pim Blokland. Blokland vertelt tegen RTV Rijnmond dat de VvF al ruim twintig miljoen euro hebben ingezameld voor de gezondmaking van de club. De VvF wil pas naar buiten treden als het streefbedrag van dertig miljoen euro is bereikt.

"Die dertig miljoen gaan we halen voor de termijn van 1 september 2012. Ik hoop dat we zelfs naar de veertig miljoen kunnen", aldus Blokland. "En daarvoor hoeven we niet meer aandelen te hebben, we gaan voor die aandelen dan feitelijk meer betalen." In het najaar van 2010 werd al bekend dat de VvF al zeventien miljoen euro binnen had gehaald.

Mocht Feyenoord een speler willen aantrekken, dan zal Blokland met de overige investeerders overleggen als gevraagd wordt om te investeren in een speler. "Wij zullen de betreffende speler dan moeten kopen en ook het volledige risico nemen dat die speler minder waard wordt." Als een speler juist meer waard wordt, zegt Blokland dat de eventuele meeropbrengst voor 99,9 procent naar de club gaat.