[Giro] Contador: "Zwaarste dag uit carrière"

Frank (franklop)

Alberto Contador gaat morgen met een stevige voorsprong in het klassement de tweede en laatste rustdag in van de Giro d'Italia. Na een zwaar weekend wist de Spanjaard zijn voorsprong uit te bouwen naar een dikke vier minuten op Michele Scarponi. De renner van Saxo Bank bekende dat ook hij het zwaar had.

"Het was een erg zware dag," zei Contador direct na de etappe. Hij had moeite om op zijn benen te blijven staan. "Ik denk dat het de zwaarste dag was uit mijn carrière. We hebben veel moeten doorstaan de afgelopen dagen."

"Mijn team heeft hard gewerkt, maar was weerloos toen mijn concurrenten gingen aanvallen op de Giau. Ik ging bewust niet achter Nibali aan in de afdaling, want er was nog een lange weg te gaan en ik vond hem niet gevaarlijk."

Ondanks de grote voorsprong denkt de winnaar van 2008 niet dat het al een gewonnen zaak is. "De mensen zeggen dat ik de Giro al in mijn zak heb, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik zou vooraf voor dit scenario hebben getekend, maar de wedstrijd is nog lang niet klaar. Er is nog een lange weg te gaan naar Milaan en we hebben nog zware etappes voor de boeg. Je kan nog niet zeggen dat ik de Giro al heb gewonnen, je kunt geen minuut je concentratie laten verslappen in deze editie."