[Play-off] Uitslag FC Groningen - Heracles Almelo

Peterselieman

FC Groningen heeft zich voor de finale van de play-offs om Europees voetbal geplaatst. De ploeg van Pieter Huistra won in eigen huis van Heracles Almelo met 2-1 en dat was na de 3-2 nederlaag van afgelopen donderdag voldoende om het komende week tegen ADO Den Haag op te mogen nemen.

Eerder deze week was Heracles in eigen huis nog de betere, maar in de Euroborg heerste Groningen. Andersson ging na een kwartier spelen na een slalom af op Heracles-doelman Pasveer, maar hij zag zijn inzet gestuit worden. Na een half uur was het wel raak doordat Andersson na een aanval via Stenman en Tadic doel trof. Laatstgenoemde was kort voor rust met een schot voorlangs dicht bij de tweede treffer van de thuisclub.

Direct na de pauze kwam de tweede treffer er wel, omdat Ajilore op aangeven van Tadic de bal binnentikte. Heracles moest daarna komen en deed dit ook. Maar verder dan een treffer van Plet kwamen de Heraclieden niet meer. Hierdoor mag Groningen komende week tegen ADO strijden om het laatste ticket voor Europees voetbal. De strijd begint komende donderdag in Den Haag.

FC Groningen

2 - 1

Heracles Almelo

 29' Andersson
 47' Ajilore
   87' Plet
 
 Gele kaart: Ivens, Enevoldsen (FC Groningen), Rienstra, Reekers (Heracles Almelo)
 Rode kaart: Sparv (76/2xg) (FC Groningen)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Jiariej (Van Dijk/70)
Ivens
Granqvist
Stenman
Bacuna
Holla
Ajilore (Enevoldsen/60)
Sparv
Tadic
Andersson (J. Veldmate/77)
  Pasveer
Breukers
Maertens (Reekers/79)
Van der Linden (Rienstra/67)
Looms
Quansah
Vejinovic
Fledderus
Douglas (Plet/51)
Armenteros
Everton