[Play-off] Uitslag Roda JC - ADO Den Haag

Sjors (Sj0rSz)

ADO Den Haag is doorgedrongen tot de finaleronde van de strijd om een ticket in de voorronde van de Europa League. Over twee wedstrijden was de Haagse club te sterk voor Roda JC. In het eerste duel werd het 4-2 voor de Hagenezen, waarna de ploeg vandaag opnieuw won (2-1).

De eerste helft was, in tegenstelling tot de wedstrijd in Den Haag, voor Roda JC. De ploeg kreeg een groot aantal kansen, maar zag alleen Morten Skoubo een doelpunt maken. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de bezoekers via een doelpunt van Mitchell Piqué op gelijke hoogte. Zijn voorzet werd door alles en iedereen gemist, waarna de bal in het doel wapperde.

Ook het begin van de tweede helft was voor Roda JC. Zo kreeg Mads Junker een goede mogelijkheid op de voorsprong, maar de aanvaller zag zijn poging op de lat belanden. Elf minuten voor tijd besliste Wesley Verhoek het duel in het voordeel van ADO Den Haag. Uit een snelle counter wist hij namelijk raak te schieten. Kevin Visser had in het slot nog de 3-1 op zijn slof, maar faalde in de afronding.

ADO Den Haag neemt het in de finaleronde een dubbele confrontatie tegen de winnaar van het duel tussen FC Groningen en Heracles Almelo, dat om 14:30 uur van start gaat. De eerste ontmoeting resulteerde in een 3-2 zege voor de Heraclieden.


Roda JC

1 - 2

ADO Den Haag

 14' Skoubo
   31' M. Piqué
 79' Verhoek
 
 Gele kaart: Kah (Roda JC), Vicento, Immers (ADO Den Haag)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.900
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Prus
De Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Delorge (Meulens/46)
Vormer
Janssen
Sutchuin Djoum (Bodor/63)
Skoubo (Pluim/77)
Junker
  Coutinho
Ammi
Derijck
Leeuwin (Kum/36)
M.Piqué
Toornstra (Visser/66)
Immers
Radosavljevic
Verhoek
Vicento (van Duinen/81)
Kubik