Schalke wint beker, twee goals Huntelaar

Olga Kroeders

Schalke 04 heeft voor de vijfde keer in de clubhistorie de Duitse beker gewonnen. De club uit Gelsenkirchen was in de finale in Berlijn met maar liefst 5-0 te sterk voor MSV Duisburg. Klaas-Jan Huntelaar was twee keer trefzeker. Julian Draxler, Benedikt Höwedes en José Jurado waren de andere doelpuntenmakers.

Duisburg had het als tweededivisionist verrassend tot bekerfinale geschopt, maar daarin bleek het kwaliteitsverschil met Schalke veel te groot. Na een fraaie uithaal van Draxler en een treffer van Huntelaar, die de bal op aangeven van Jefferson Farfan met de punt van zijn schoen binnentikte, was de wedstrijd al na een halfuur min of meer beslist.

Toen verdediger Benedikt Höwedes er met een kopbal nog voor de pauze 3-0 van maakte, begonnen de supporters van Schalke hun feestje al te vieren. Dat werd er in de tweede helft alleen maar leuker op. Jurado scoorde na een klein uur spelen 4-0, waarna Huntelaar dankzij dramatisch uitverdedigen bij Duisburg zijn tweede doelpunt van de avond kon maken.

Schalke kwalificeert zich door de bekerwinst voor de Europa League. Op basis van de competitie wisten de Königsblauen, die dit seizoen tot de halve finale van de Champions League reikten, geen Europees ticket af te dwingen. Schalke eindigde in de Bundesliga slechts als veertiende.