Fernandez niet bang voor concurrentie bij Feyenoord

Olga Kroeders

Guyon Fernandez maakt komende zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord. De spits van de Rotterdammers kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in De Kuip.

"Ik heb een goed gesprek met de coach gevoerd. Door het vertrek van Luc Castaignos en Søren Larsen ben ik momenteel de enige centrumaanvaller", zegt Fernandez in gesprek met Voetbal International.

De huidige aanvaller van Excelsior laat weten dat Feyenoord nog altijd op zoek is naar een balvaste spits. Voor zijn toekomstige concurrentie is hij niet bang. "Ik ben iemand die het vooral moet hebben van de actie in de ruimte, van het passeren van een man. Een voordeel is ook dat ik, zoals ik bij Excelsior regelmatig doe, vanaf de zijkant uit de voeten kan."

Fernandez weet dat zijn naam minder aanspreekt dan spitsen die vroeger de netten lieten bollen in De Kuip. "Het is duidelijk dat Feyenoord niet de spelers kan halen die het een paar jaar geleden gewend was vast te leggen. De tijden dat Salomon Kalou en Dirk Kuijt voorin liepen zijn niet meer. Het is nu eenmaal veranderd. Dat geldt ook bij de andere grote clubs in Nederland."