Bol wint Olympia's Tour

Peterselieman

Jetse Bol is winnaar geworden van de 59e editie van Olympia's Tour. In Burchten won de renner van het Rabobank continental team de sprint van een kopgroep van vijf man. Mede dankzij de hulp van twee teamgenoten had hij genoeg voorsprong opgebouwd om de Australiër Michael Hepburn nog uit de leiderstrui te rijden.

Bol had voor aanvang van de laatste etappe een achterstand van zeventien seconden op Hepburn en had zijn zinnen gezet in zijn tweede eindzege in deze Nederlandse ronde. Hij ging ten aanval op de Eyserbosweg op 85 kilometer van de streep en hield samen met zijn vier medevluchters stand. In het eindklassement werd de Nieuw-Zeelander Jack Bauer tweede, voor de Nederlander Tom Dumoulin.

"Twee jaar geleden kwam ik min of meer toevallig in de positie om te winnen, nu heb ik als kopman gewonnen," zei Bol. "We hadden vooraf het plan om met meerdere mensen tegelijk ten aanval te trekken op de Eyserbosweg. Het lukte uiteindelijk Ramon Sinkeldam, Tom Dumoulin en mij om met Bauer en de Zweed Tobias Ludvigsson weg te rijden en ons geluk was dat zij er ook belang bij hadden om een kloof te slaan."

"Het was nog ver naar de finish. Maar met vijf goede mannen wisten we toch stand te houden. Toen we in het zicht van finishplaats Buchten hoorden dat onze voorsprong van ruim twee minuten was teruggelopen tot net boven de minuut ,hebben we nog eens gas gegeven. Ik was zo gretig dat ik al met voorsprong uit de laatste bocht kwam. Mijn ploeggenoot Dumoulin liet een gaatje vallen en toen had ik de ritzege ook nog binnen. Dit is een geweldige manier om Olympia's Tour te winnen."