Brouwers: "De clubs staan niet in de rij"

Olga Kroeders

Roel Brouwers vecht met Borussia Mönchengladbach voor lijfsbehoud. Die Fohlen spelen in de play-offs om promotie/degradatie tegen VfL Bochum uit de Tweede Bundesliga.

Brouwers kwam dit seizoen nauwelijks in actie vanwege blessureleed, maar hij hoopt nog van waarde te zijn bij de strijd om handhaving. "Dankzij drie opeenvolgende zeges hadden we vóór de laatste speelronde tegen Hamburger SV (1-1, red.) nog kans op rechtstreekse handhaving", zei de verdediger tegen Voetbal International. "Achteraf zijn we opgelucht met de play-offs, want het heeft er héél somber uitgezien", vervolgt Brouwers.

"Tijdens de winterstop was Gladbach met slechts tien punten door iedereen afgeschreven....", aldus de oud-speler van Roda JC. Eerder dit seizoen was hij nog in beeld bij Oranje. "Pas sinds maart ben ik écht volledig fit. Het begon allemaal op de zesde speeldag met mijn rode kaart tegen Schalke 04 (2-2). Ik kreeg twee duels schorsing en viel daarna van de ene in de andere blessure: spierscheuring, hersenschudding, enkel, meniscus."

"Vorig seizoen vormde ik met de Braziliaan Dante het vaste centrale verdedigingsduo', vervolgt Brouwers, wiens plaats inmiddels is ingenomen door Martin Stranzl. 'Er was een zekere stabiliteit. Nu viel dit koppel na zes wedstrijden uit elkaar. Het grote aantal tegengoals is een van de grote problemen geweest dit seizoen. Daardoor werd het elftal vrij onzekere", aldus Brouwers, die bij Mönchengladbach nog een eenjarig contract heeft.

De mandekker verwacht zijn contract uit te dienen bij de vijfvoudig Duitse kampioen "Zelfs bij onverhoopte degradatie... Natuurlijk speel ik het liefst in de Bundesliga; vorig seizoen en ook in mijn laatste optredens heb ik laten zien dit niveau aan te kunnen. Aan de andere kant besef ik dat ik weinig heb kunnen laten zien dit jaar; de clubs zullen niet in de rij staan...", besluit Brouwers.