Verdachte moorden Zwijndrecht opgepakt

Redactie

De politie heeft vrijdagavond in Den Bosch een 25-jarige Helmonder gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij afgelopen maandag in Zwijndrecht. Daarbij kwamen een moeder en twee dochters om het leven. Bij een huiszoeking in Helmond in verband met de zaak stootte de politie op een nieuw lijk.

In de woning in Den Bosch waar de verdachte werd aangehouden arresteerde de politie nog een man, een 45-jarige Bosschenaar. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de zaak. Een vuurwapen dat in de woning werd aangetroffen, is in beslag genomen. De politie onderzoekt of het om het moordwapen gaat.

De inval in de woning in Helmond vond tegelijkertijd plaats. Het daar aangetroffen lichaam is vermoedelijk ook van een slachtoffer van een misdrijf. De politie doet sporenonderzoek. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie kan nog niets zeggen over het tijdstip van overlijden.

De slachtoffers van de schietpartij in Zwijndrecht werden maandagochtend rond 10.30 uur gevonden. Het bleek om een 57-jarige vrouw en haar dochters van 23 en 29 jaar te gaan. De 63-jarige vader raakte gewond.

De man ligt nog steeds in een ziekenhuis. Hij is op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen in de zaak, laat een politiewoordvoerder weten. Zijn toestand is stabiel, al is hij getraumatiseerd. De beveiliging van een woning van een familielid van het Zwijndrechtse gezin blijft voorlopig gehandhaafd. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.