Nog meer Nederlanders naar Swansea City

Olga Kroeders

Komende zomer wil Swansea City zich versterken met twee Nederlanders. Aandeelhouder John van Zweden zegt dat Marvin Emnes en Kemy Agustien komen.

Swansea City staat op het punt om voor het eerst in bijna twintig jaar weer naar de Premier League te promoveren. Daarvoor moet het maandag in de play-off winnen van Reading, in het Wembley-stadion. Mogelijk spelen volgend seizoen veel Nederlanders daarmee in de Premier League.

Swansea wil daarbij volgens Van Zweden Marvin Emnes halen van Middlesbrough, omdat die club van hem af wil. Kemy Agustien keert terug van een uitleenperiode aan Milwall. "Die is in onze ogen erg geschikt voor het voetballen in de Premier League", vertelt Van Zweden aan De Telegraaf.

Maar Swansea heeft al meer Nederlanders. "Als we promoveren, blijft doelman Dorus de Vries zeker. Verder heeft Ferrie Bodde net zijn contract met een jaar verlengd." Cedric van der Gun zou mogelijk vertrekken naar ADO, waar Van Zweden ook sponsor is. "ADO Den Haag is geïnteresseerd in hem. Ik hoop dat dit lukt."