Hiddink: "Ik denk slechts mee met Ajax en PSV"

Olga Kroeders

Guus Hiddink wordt geen adviseur van PSV en een commissariaat bij Ajax is ook nog ver weg. Dat zegt hij in zijn column in De Telegraaf. Hiddink werd gisteren met beide clubs in verband gebracht. Hij wijst erop dat hij het momenteel te druk heeft met zijn baan als bondscoach van Turkije.

Volgens de Nederlandse topcoach is het te kort door de bocht om te spreken van een adviseurschap bij PSV, waarvoor hij werd gepolst door PSV-directeur Tiny Sanders. "Bellen kan altijd, maar een officiële functie is een ander verhaal. Bovendien was Johan Cruijff hem voor."

Cruijff polste Hiddink al eerder voor een rol in de raad van commissarissen bij Ajax. "Op zich lijkt me dat een mooie uitdaging, maar vooralsnog hik ik tegen de praktische kant van de zaak aan", zegt Hiddink. "Al is zo'n functie misschien minder complex dan de rol van adviseur."

Bij Chelsea geeft Hidding af en toe advies. "Dat kost me weinig tijd en is dus prima met mijn functie bij Turkije te combineren. Het bijt elkaar totaal niet"

Hiddink is momenteel volop bezig zich met Turkije te kwalificeren voor het EK in 2012. "Daarnaast fungeer ik als klankbord bij Chelsea, denk ik mee als Cruijff me daarom vraagt en weten sommige mensen bij PSV me te vinden. Zo is het en niet anders."


Hiddink: ik denk slechts mee met Ajax en PSV (Foto: Novum)