Appartement Robert Mikelsons volgende maand geveild

Redactie

Het appartement van hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert Mikelsons en zijn echtgenoot Richard van O. wordt geveild. Het gaat om een executieveiling. De twee kunnen hun hypotheek niet meer betalen. De verkoop blijkt uit een advertentie op Veilingbiljet.nl.

Het notariskantoor Krans Stuijt Netwerk Notarissen wil geen nadere informatie geven. Tegenover de Amsterdamse zender AT5 heeft de notaris echter laten weten dat bezichtigingen van de driekamerwoning aan de Andries Copierstraat in Nieuw-West om privacyredenen niet mogelijk zijn.

Het appartement wordt 17 juni geveild. De marktwaarde ligt volgens AT5 rond de 210.000 euro, maar verwacht wordt dat het minder zal opbrengen.

De in Letland geboren Mikelsons werd 7 december gearresteerd. Hij heeft tegen de politie inmiddels de namen van 83 slachtoffers genoemd. De kinderen werden onder meer bij hem thuis misbruikt. Van O. wordt ervan verdacht dat hij een jongen heeft gedwongen tot ontucht. Hij heeft verklaard te hebben geweten van het misbruik van zijn echtgenoot.

De advocaat van enkele ouders van slachtoffers hoopt dat justitie voor de veiling beslag laat leggen op het huis. Dat laat raadsman Richard Korver via Twitter weten. Hij wil dat de overwaarde van het huis wordt gereserveerd voor eventuele schadevergoedingen. Op de dag van de veiling moet Mikelsons overigens voor de tweede keer voor de rechter verschijnen. De verwachting is dat zijn hechtenis dan weer wordt verlengd.