Leven van dakloze miljonairszoon verfilmd

CoJackso

Het leven van Jerry Winkler wordt verfilmd. De 28-jarige Winkler was dakloos tot hij in 2010 tot de ontdekking kwam dat hij de zoon is van de inmiddels overleden miljonair Alfred Winkler.

NL Film maakte vrijdag bekend de film te produceren. Winkler meldde zich begin dit jaar bij producent Alain de Levita met het idee zijn levensverhaal te verfilmen. "Vanuit het buitenland werd mij gevraagd of mijn verhaal verfilmd mocht worden", zegt Winkler. "Ik heb besloten dit te doen, maar wil wel graag dat het een Nederlandse film wordt."

Winkler was jarenlang dakloos en verslaafd aan drugs. Toen hij ontdekte dat zijn stiefvader niet zijn biologische vader was, ging hij op zoek naar zijn verwekker. Na een paar maanden werd duidelijk dat hij de zoon en erfgenaam bleek te zijn van miljonair Alfred Winkler.

"Ik verheug me erop hiermee aan de slag te gaan", zegt producent De Levita in een verklaring. Hij zoekt naar een scenarioschrijver om het levensverhaal op te schrijven. De biografische film moet eind 2012 in de bioscopen draaien.