Sutil concentreert zich op racen

Peterselieman

Force India-coureur Adrian Sutil wil zich dit weekend in Barcelona alleen bezighouden met racen. De Duitser werd eerder deze week aangeklaagd door Genii-baas Gerard Lux voor mishandeling. Aanleiding hiervoor was een incident dat in een nachtclub in Shanghai plaatsvond.

Sutil krijgt hier veel vragen over. "Het hoort erbij, eerlijk gezegd, maar ik focus me alleen maar op zo goed mogelijk presteren met Force India. Ik ben hier in Barcelona om te racen. Ik concentreer me op de Grand Prix van Spanje en op die van volgende week in Monaco. Iets anders telt niet en dat is alles dat ik er op dit moment over wil zeggen. Met de voor mij lastige situatie probeer ik zo goed mogelijk om te gaan," zei de Duitser.

Zijn team Force India deed met een persbericht ook stof opwaaien door te stellen dat het team in Barcelona Sutil gewoon laat rijden. Dit werd door sommige mensen uitgelegd alsof de Duitser daarna vervangen zou gaan worden. Suitl's manager Manfred Zimmermann ziet dit scenario niet. "Force India werd gevraagd of Adrian erbij is in Barcelona. Toen antwoordde het team dat Sutl in de auto zit in Barcelona. Zo simpel zit het in elkaar."