Voormalig wethouder Alphen niet vervolgd

Redactie

Voormalig wethouder van Alphen aan den Rijn Paul Schings wordt niet vervolgd. Hij heeft zich niet schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. De zaak tegen de oud-wethouder is geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag.

Een inwoner van Alphen aan den Rijn deed begin dit jaar aangifte van valsheid in geschrifte en het overtreden van de Gemeentewet. De inwoner stelde dat de wethouder niet feitelijk naar Alphen aan den Rijn was verhuisd. Hij zou daarom verhuispapieren valselijk hebben ingevuld.

Onderzoek hiernaar heeft volgens het OM hier echter geen bewijzen voor opgeleverd. Schings is in mei vorig jaar in een huurwoning in Alphen aan den Rijn gaan wonen, nadat hij zich in april had ingeschreven in de gemeente. In de tussenliggende maand is in de woning geklust.

Schings heeft verklaard dat hij van maandagochtend tot vrijdagavond in zijn woning in Alphen aan den Rijn verbleef. In de weekenden bleef hij bij zijn gezin in Amsterdam. Inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie verplicht iemand echter niet zeven dagen per week op dat adres te overnachten, aldus het OM.

De wethouder legde in januari dit jaar zijn functie neer. Vanwege aanhoudende negatieve berichten over hem kon hij naar eigen zeggen niet meer normaal zijn functie uitvoeren.