Keanu Reeves niet in Akira

CoJackso

Keanu Reeves gaat niet de hoofdrol van Kaneda spelen in de remake van de mangafilm Akira. De acteur was de afgelopen weken in bespreking met producent Warner Bros, maar heeft abrupt een punt achter de onderhandelingen gezet. Ondanks deze tegenslag benadrukt de filmmaatschappij het project gewoon te willen voortzetten, schrijft filmsite JoBlo.

Meteen nadat Warner bericht kreeg dat Reeves de film aan zich voorbij zou laten gaan, werd het overgrote deel van de medewerkers aan de film ontslagen. Toch mag hieraan niet de conclusie worden ontleend dat de film niet gemaakt zal worden.

De Akira-remake bevindt zich nog in een zeer vroege fase en heeft dus officieel nog geen groen licht gekregen, legt Warner uit. "De verkenningsfase is cruciaal voor een film van deze omvang, en we blijven ons best doen de best mogelijke film te maken."

Eerder liepen onderhandelingen met onder anderen Brad Pitt, James Franco and Ryan Gosling al op niets uit. Reeves is voor het eerst weer in de bioscoop te zien in de samoeraifilm 47 Ronin, die eind volgend jaar verschijnt.


Keanu Reeves bedankt voor hoofdrol in Akira (Foto: Novum)