AZ geeft Klaasen (17) profcontract

Sjors (Sj0rSz)

Robert Klaasen heeft vandaag zijn eerste contract met AZ getekend. De 17-jarige linkspoot, die voornamelijk op het middenveld speelt, doorliep de jeugdopleiding van de ploeg en tekende in Alkmaar een overeenkomst tot medio 2013.

"Dit is fantastisch," aldus een opgetogen Klaasen, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met het eerste elftal gaat trainen. "Het zou mooi zijn als ik mijn debuut in het eerste elftal mag maken, maar mijn eerste doel is om basisspeler bij Jong AZ te worden. Ik ben een controlerende linkermiddenvelder met een goede trap en een goed inzicht. Qua type ben ik te vergelijken met Stijn Schaars."

Ook Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, is blij met de overeenkomst tussen de Alkmaarder formatie en Klaasen. "We zijn blij dat er weer een jeugdinternational van Nederland voor een langer verblijf bij AZ heeft gekozen."

"Klaasen is een linksbenige, verdedigende middenvelder die het afgelopen seizoen opviel bij AZ Onder 19. Hij krijgt in de voorbereiding de kans om zich te bewijzen. We hopen dat Klaasen dezelfde lijn aanhoudt als Adam Maher."