Brands: "We moeten doorselecteren"

Sjors (Sj0rSz)

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, gaat zich in de komende periode bezighouden met het neerzetten van een team, dat volgend seizoen weer om de prijzen moet meespelen. Dit liet hij vandaag in een interview met PSV TV weten.

"We moeten doorselecteren om een frisse groep neer te zetten. Natuurlijk ben ik ook chagrijnig, maar je zet een streep onder de kater en je moet heel snel verder. Het vizier is met volle energie gericht op volgend seizoen", was de duidelijke taal van Brands.

De technische man bij PSV keek uiteraard ook nog even terug op het afgelopen seizoen en haalde de momenten aan, die hem het meest zijn bijgebleven. "Als je praat over een moment, dan zeg ik de blessure van Jonathan Reis. Als je praat over het hele seizoen, zeg ik de teleurstelling," kijkt Brands terug. "Iedereen weet dat we heel dichtbij zijn geweest, we hebben het heel lang zelf in de hand gehad. Tot op de laatste speeldag hadden we het gevoel een prijs te kunnen pakken, want ook de voorronde Champions League was een mooie prijs geweest. Als dat dan niet lukt, is de derde plek een schrale troost."

Het mislopen van de Champions League wil Brands niet alleen de selectie aanrekenen. "Je wint en verliest met z’n allen. We moeten de selectie doorselecteren om een frisse groep neer te zetten. Als PSV moeten we uitstralen dat we een collectief zijn, dat we het samen doen."

"Wat betreft passie en beleving is dat een heel wezenlijk onderdeel waar we naar kijken bij spelers. Je hebt karakter en strijd nodig, van een aantal mensen die anderen wellicht over de drempel kunnen helpen. Een voorbeeld was Van Bommel, die we in de winter heel nadrukkelijk getracht hebben om terug te halen. Iemand die anderen beter kan laten spelen en aan wie anderen zich optrekken."

In de komende periode is het dus onder meer aan Brands om het evenwicht in het eerste elftal van PSV te herstellen. "We zijn nu weer constant op zoek om dat evenwicht een beetje terug te krijgen in de groep. We zoeken naar een selectie waarin je het geloof hebt dat die kan meedoen om de prijzen."