Munsterman zal Janssen niet tegenhouden

André

Joop Munsterman zal een transfer van Theo Janssen naar Ajax niet tegenhouden. De voorzitter van FC Twente zegt dat de Amsterdammers slechts aan de afkoopsom hoeven te voldoen.

In het contract van Theo Janssen staat een gelimiteerde afkoopsom van ruim drie miljoen euro opgenomen. Als Ajax aan dit bedrag voldoet, zal Munsterman de Oranje-international niet tegenhouden. De Amsterdamse club meldde zich dinsdag bij de clubleiding van de Tukkers.

"Dat heeft geen zin", zegt de voorzitter in het Algemeen Dagblad over het blokkeren van een transfer naar Ajax. "Mits zijn tot 2012 lopende contract wordt afgekocht. Als Ajax aan de afkoopsom voldoet, zijn er geen obstakels. Zo werkt het mechanisme." Munsterman is niet bang dat de selectie erop achteruit zal gaan als Janssen vertrekt.

"Achter de schermen zijn we altijd met de toekomst bezig, maar één ding is zeker: bij het begin van het nieuwe seizoen staat er in Enschede gewoon weer een kwalitatief goede selectie", verklaart de voorzitter. Janssen liet vandaag op verzoek van FC Twente een kleine medische ingreep schieten. De club ziet liever dat hij eerst een medische keuring bij Ajax ondergaat.