Leraren blokkeren gebouw onderwijsbond

Redactie

De vakbond Leraren in Actie blokkeert sinds woensdag 07.00 uur de ingang van het hoofdkantoor van de Algemene Onderwijsbond (AOb) aan het Jaarsbeursplein in Utrecht. De docenten protesteren tegen het principeakkoord tussen de vakbonden en de VO-raad.

Leraren in Actie (LIA) vindt dit akkoord 'volstrekt onacceptabel' vanwege de zogenoemde vakantiekorting. Volgens LIA laten de bonden in het principeakkoord al hun eisen om deze te verzachten varen.

Ook komt er voor het tweede jaar op rij geen salaris bij, en gaat de werkdruk verder omhoog, stellen de boze docenten. Daarnaast staan andere verworven rechten volgens LIA op de tocht. "De VO-raad zegt geen geld te hebben, de politiek kijkt weg en leerlingen en leraren zijn de dupe", fulmineert de bond. "Dit akkoord zal het lerarentekort nog veel groter maken en heeft funeste gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs."

LIA organiseert maandag, de dag dat de onderhandelingen worden voortgezet, een landelijke staking, waarbij de eindexamens worden ontzien. Op het Plein in Den Haag wordt van 11.00 tot 14.00 uur 'demonstratief' examenwerk nagekeken. Volgens Leraren in Actie moeten de onderhandelingen worden hervat met de model-cao die de bond in december aan de partijen heeft voorgelegd. LIA zegt graag aan te schuiven bij deze onderhandelingen.