Sutil wil naam zuiveren

Peterselieman

Formule 1-coureur Adrian Sutil wil zijn naam zuiveren nu hij aangeklaagd is door Gerard Lux, de topman van Genii Capital. Lux maakte bekend de Duitser aan te klagen voor zware mishandeling, welke plaatsvond in een nachtclub in Shanghai.

De precieze gang van zaken is onduidelijk, maar wel bekend is dat Lux een grote wond in zijn nek opliep doordat hij door een glas geraakt was. Hij heeft nu ondanks de excuses van Sutil de Duitser aangeklaagd. De coureur reageert nu alleen nog via zijn manager Manfred Zimmermann op het incident.

"Wij hebben via de pers vernomen dat de heer Lux een aanklacht wil indienen tegen Adrian. Adrian heeft zijn excuses al aangeboden voor het vooral en uitgelegd dat het een ongeluk was dat Lux door zijn toedoen gewond is geraakt. Hij heeft de laatste weken bovendien herhaaldelijk gepoogd contact te leggen met Lux, maar dat is niet gelukt," zei Zimmermann. "Als het daadwerkelijk tot een aanklacht komt, zullen wij ons daar echter op elke mogelijke manier tegen verdedigen."

Tegenover Motorsport-Total gaat de manager nog verder. "Iedereen die Adrian kent, weet dat hij nooit bewust of met voorbedachte rade iemand zou aanvallen of verwonden. Geweld is hem vreemd. Adrian betreurt het zeer dat er iemand gewond is geraakt. Het bedraagt hier niets anders dan een ongelukkig incident waarbij geen sprake is van het bewust toebrengen van letsel."

Hangende het onderzoek blijft Force India Sutil steunen. De Indiase renstal ziet dan ook geen enkele reden om de Duitser voor de Grand Prix van Spanje te vervangen door een andere rijder.