Situatie Nesu nog niet gewijzigd

Sjors (Sj0rSz)

De toestand van Mihai Nesu is nog altijd ongewijzigd. De verdediger van FC Utrecht ligt sinds vorige week in het ziekenhuis met een dwarslaesie, nadat verdediger Alje Schut ongelukkig op zijn ploeggenoot terecht kwam.

"Er is niet veel veranderd in de situatie van Mihai, we hadden liefst ook gehoopt dat hij na de operatie meteen op de rand van zijn bed zat," liet Frank van Hellemondt, clubarts van FC Utrecht, aan het Algemeen Dagblad weten. "We zien de waarheid heus wel onder ogen, maar er is op dit nog geen grond een somber toekomstperspectief te schetsen."

De komende periode zal niet alleen voor Nesu, maar ook voor Schut en alle andere betrokkenen, nog veel spanning met zich meebrengen. "Mihai heeft door wat er aan de hand is, maar is niet meer in paniek. Dat hij het moeilijk heeft mag duidelijk zijn, hij wil ook geen bezoek. Het wachten is op een reactie in zijn lichaam."

"Artsen proberen dat ook met prikkels te stimuleren. Naarmate de tijd vordert moet er wel iets gaan gebeuren, dat is duidelijk. Maar we kennen ook de voorbeelden van hoe het nog wel goed is gekomen, daar houden we ons aan vast."