Tim Burton stapt uit Doornroosje-bewerking

CoJackso

Regisseur Tim Burton stapt uit de film Maleficent met Angelina Jolie en Johnny Depp in de hoofdrol. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. De Disney-film is een bewerking van het klassieke verhaal van Doornroosje, met de boze koningin als hoofdpersoon.

De toekomst van de speelfilm is nu onzeker. Jolie had aangegeven vooral mee te willen doen om met Burton te kunnen werken.

De 52-jarige Burton had nog niet getekend voor het project, waarbij Linda Woolverton het script voor haar rekening nam. Zij schreef eerder The Lion King, wat nog altijd één van Disneys grootste hits is, en werkte vorig jaar met Burton aan zijn 3D-film Alice in Wonderland.

De studio is nu naarstig op zoek naar een nieuwe regisseur. Eén van de namen die al circuleert, is die van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-films regisseerde.

De reden dat Burton uit Maleficent stapt, is niet helemaal duidelijk. Wellicht wil hij zich meer gaan richten op zijn andere filmprojecten, zoals de vampierenfilm Dark Shadows met Johnny Depp die gepland staat voor volgend jaar. Tevens werkt hij aan de Disney-film Frankenweenie, een remake van zijn eigen korte horrorkomedie uit 1984.


Tim Burton stapt uit Doornroosje-bewerking (Foto: Novum)