Liuzzi wil ware potentieel HRT tonen in Spanje

Peterselieman

Dit weekend staat in de Formule 1 de Grand Prix van Spanje op het programma. Het is de echte start van het Europese seizoen en door alle meegebrachte updates zullen nu de verhoudingen echt duidelijk gaan worden. Voor HRT is de wedstrijd in Barcelona dubbel belangrijk omdat het ook de thuisrace van de renstal is.

Coureur Vitantonio Liuzzi wil dit weekend laten zien dat HRT niet langer meer als lelijk eendje beschouwd mag gaan worden. "De Spaanse Grand Prix geeft ons de beste mogelijkheid om de wereld te laten zien dat Hispania Racing hard werkt. Dat doen we nu, maar zullen we in de toekomst blijven doen. Ook willen we aantonen dat we op de juiste weg richting succes zijn. De race in Barcelona is belangrijk omdat we nu in een fase van het kampioenschap zitten waar je de ware snelheid van alle teams ziet. Iedereen komt immers met verbeteringen en daarom kun je de snelheid van anderen beter inschalen," zei Liuzzi.

De Italiaan denkt dat zijn team dit weekend kan verrassen. "In de winter konden we helaas niet veel testen en daarom is elke race tot nu toe een grote testsessie voor ons geweest. Als we met alle updates kunnen rijden die op de planning staan denk ik dat we een stap voorwaarts kunnen maken. Misschien zijn sommige mensen dan onder de indruk van ons. Alles gaat de juiste richting op. Als we ons blijven verbeteren en zo blijven werken ben ik er zeker van dat onze toekomst rooskleurig is."