Nijland heeft niet te klagen over belangstelling

Olga Kroeders

PSV'er Stef Nijland wil en mag verhuurd worden. Hij vindt zijn seizoen teleurstellend. Over belangstelling heeft de aanvaller niet te klagen.

De 22-jarige aanvaller kwam het afgelopen seizoen wederom nauwelijks aan spelen toe in Eindhoven. Daarom wil hij graag verhuurd worden. De club heeft hiermee ingestemd. Nijland hoeft zelf niet hard te zoeken, want ADO Den Haag, De Graafschap, NAC Breda en Roda JC hebben zich gemeld om de speler te huren.

"Dit seizoen was voor mij heel teleurstellend", zegt Nijland in De Telegraaf. "Ik heb in de zomer aangegeven dat ik weg wilde en in de winterstop nog een keer, maar dat mocht steeds niet. Dan ga je ervan uit dat je aardig wat speelminuten gaat krijgen. Maar dat is er totaal niet van gekomen."

Nijland kwam eerder al op huurbasis uit voor Willem II. Bij de Tilburgers was hij in de tweede helft van het seizoen 2009/10 goed voor zes doelpunten. Financieel gezien is een huurcontract voor de geïnteresseerde clubs erg voordelig. Bij NAC vertrekken Matthew Amoah en Rob Penders, waardoor de club veel baat bij de tijdelijke komst van Nijland zou hebben.