Opvarenden pechcruise terug in Nederland

Redactie

De 471 Nederlanders die hun cruise op de Oostzee voortijdig moesten afbreken door motorpech op het schip de Opera, zijn terug in Nederland. Op Schiphol landden in de nacht van maandag op dinsdag twee vliegtuigen die de cruisegangers terugbrachten vanuit Stockholm. Om 1.00 uur kwam het eerste toestel binnen, tweeënhalf uur later volgde het tweede vliegtuig.

Het schip de MSC Opera van het Italiaanse rederijbedrijf MSC werd afgelopen weekeinde getroffen door motorpech. Doordat ook de stroom was uitgevallen, was de lol er snel af voor de circa 2000 opvarenden. Een Nederlandse passagier liet bijvoorbeeld weten dat de riolering verstopt was geraakt en een ondraaglijke stank verspreidde. Omdat de toiletten niet meer gebruikt konden worden, plasten passagiers volgens hem in hoekjes.

Sleepboten hebben het schip maandag naar de Zweedse havenplaats Nynäshamn gevoerd. Kleinere boten brachten vervolgens de passagiers aan wal. Vervolgens zijn ze naar het vliegveld van Stockholm gebracht.

Volgens de woordvoerster van MSC krijgen de gedupeerden een nieuwe cruise aangeboden. Ze kunnen het aanbod voor december verzilveren.