Australische GP blijft in Melbourne

Peterselieman

De Grand Prix van Australië zal tot en met 2015 gewoon verreden gaan worden op Albert Park in Melbourne, zo maakte de overheid van de staat Victoria bekend. De race die al sinds 1996 in Melbourne gehouden wordt staat al enige jaren onder druk vanwege de grote verliezen die er geleden worden.

Ondanks dat de wedstrijd geld kost wil de minister van toerisme Louise Asher de Formule 1 niet kwijt. "De Grand Prix blijft in Albert Park. De Formule 1-race is namelijk één van de redenen dat Melbourne tegenwoordig zo bekend is," meldt Asher die een nieuwe locatie nabij Avalon met een kostenplaatje van 225 miljoen euro te duur vindt.

Wel willen de Australiërs het huidige contract gaan heronderhandelen om de financiële voorwaarden beter te krijgen. "Het contract dat de vorige regering heeft afgesloten, is erg prijzig. Ik denk dat de belastingbetalers een stuk beter af zouden zijn als er minder geld naar Bernie Ecclestone zou gaan, en meer naar de staat. Tijdens de volgende onderhandelingen gaan we het dan ook hard spelen."