Hoog en Polkamp niet op Champions Trophy

Niels (DerMeister)

Ellen Hoog, Sophie Polkamp en Michelle van der Pols maken geen deel uit van de Oranjeselectie voor de Rabo FIH Champions Trophy, die op 25 juni in Amsterdam begint.

Bondscoach Max Caldas heeft Den Bosch-spits Sabine Mol toegevoegd aan zijn selectie, die aan het zomertraject begint. Caldas maakt op 14 juni bekend met welke groep hij de voorbereiding op de Champions Trophy en het Europees kampioenschap ingaat.

"Hoog, Polkamp en Van der Pols zijn de afgelopen maanden weinig in actie gekomen vanwege blessures", meldt Caldas in een persbericht. "Zij moeten zich nu richten op hun herstel, zodat zij uiteindelijk weer helemaal fit zijn en op topniveau kunnen spelen. De start van de voorbereiding op de Eurohockey Nations Championships (het EK, red.) is voor deze drie speelsters een betere uitgangspositie."

Nieuwkomer Sabine Mol (26) heeft zich via de competitie bij Caldas in de kijker gespeeld.  "Ik vind Sabine een opvallende spits in de Rabo Hoofdklasse en ik wil haar graag in deze voorbereiding testen en kijken hoe zij zich op dit niveau staande houdt", zo liet de keuzeheer weten.

In voorbereiding op de Champions Trophy speelt het Nederlands dames elftal twee interlands tegen Zuid-Afrika en twee oefenwedstrijden, met Nieuw-Zeeland en Australië.