Elia: "Dit is een verloren jaar"

Olga Kroeders

Voor Eljero Elia was het afgelopen seizoen een verloren jaar, aldus de rappe vleugelspeler zelf. "Ik ben heen en weer geslingerd".

Afgelopen weekend kwam er voor Elia een einde aan het veelbewogen seizoen van de Voorburger. In de Hamburger Morgenpost blikt Elia terug op de afgelopen jaargang. "Het was een seizoen met hoogte- en dieptepunten voor mij. Ik ben heen en weer geslingerd tussen de basiself en de tribune", aldus Elia.

"Een verloren jaar, maar de laatste weken ben ik sterk teruggekomen. Het liefst voetbal ik meteen door", vervolgt Elia zijn verhaal. Onder het bewind van de vorige trainer Armin Veh zat Elia vaker dan hem lief was op de bank of tribune. Bij het Nederlands Elftal kreeg Elia meer vertrouwen. De buitenspeler viel tijdens de afgelopen vijf interlands in bij Oranje.

Over een vertrek wil de ex=speler van onder meer ADO Den Haag en FC Twente niet nadenken. "Ik ben met mijn gedachten voor honderd procent bij HSV", zegt Elia vastberaden. De afgelopen weken kwamen er geruchten naar buiten dat een transfer naar Juventus in de maak zou zijn, maar daar wil Elia voorlopig niet aan denken.