Djokovic klopt Nadal ook in Rome

Olga Kroeders

Novak Djokovic blijft in 2011 ongeslagen. Djokovic won het Masterstoernooi van Rome door Rafael Nadal met 6-4, 6-4 te verslaan. Djokovic is dit jaar al 37 wedstrijden ongeslagen en verloor in totaal al 39 duels op rij niet meer. Zijn zege op Nadal was bovendien de vierde in evenzoveel ontmoetingen.

In de eerste set gingen de twee kemphanen, die ook in de finales in Indian Wells, Miami en Madrid al tegenover elkaar stonden, zeven games gelijk op. Toen kreeg Djokovic Nadal steeds meer op de loop en op zijn eerste breakpunt sloeg Djokovic meteen toe. Nadal liet hem niet lang van zijn voorsprong genieten, maar met een nieuwe break in de tiende game sleepte Djokovic de set alsnog binnen.

Djokovic verslapte na de setwinst niet en brak Nadal in de tweede game van het tweede bedrijf weer. De Spanjaard weigerde op te geven en kwam terug tot 2-2. Vanaf dat moment kreeg Nadal steeds meer grip op het spel van Djokovic, bij wie de vermoeidheid van de zware wedstrijd tegen Andy Murray in de halve finale parten leek te gaan spelen.

Desondanks bleef Djokovic op de belangrijke momenten winnende slagen produceren, zodat Djokovic op service naar 5-4 ging. Toen vond de nummer twee van de wereld nog een extra beetje motivatie en liep uit naar 0-40 op de opslag van Nadal. Die eerste drie matchpunten werkte Nadal nog weg, maar een vierde werd door Djokovic met een formidabele forehand benut.