[WTCC] Uitslagen Monza

Peterselieman

Rob Huff heeft op Monza beide races in het World Touring Car Championship gewonnen. De Brit stuurde zijn Chevrolet tweemaal als eerste over de finish. Tom Coronel eindigde in de eerste wedstrijd als vijfde, terwijl hij in de tweede race met de vijftiende stek genoegen moest nemen.

Race 1

Huff mocht in de eerste race van poleposition vertrekken en kende de beste start voor zijn Chevrolet-teamgenoten Yvan Muller en Alain Menu. Deze drie rijders zouden gaan strijden om de zege. Menu verschalkte eerst Muller en waagde even later een poging bij Huff. De Zwitser kwam zelfs voor de Brit uit, maar deze sloeg ogenblikkelijk terug, waarbij beide rijders elkaar raakten. Muller zat het duo op de hielen en in de laatste ronde raakte hij Menu die in de vangrail verdween. Huff won hierdoor voor Muller.

Achter de Chevrolets ontspon zich een leuk gevecht dat aangevoerd werd door Tiago Monteiro. Coronel bevond zich ook in deze groep en overstuur van de Nederlander in de Parabolica zorgde er voor dat Gabriele Tarquini Darryl O´Young in kon halen. Hij kon er niet lang van genieten, want de Italiaan viel even later met technische problemen uit. In de laatste ronde ging Monteiro nipt als derde over de streep met Norbert Michelisz en Coronel naast zich.

Race 2

Monteiro mocht de tweede race van poleposition vertrekken, maar de Portugees was de eerste plaats al voor de eerste bocht kwijt aan Huff die meteen Muller op zijn bumper meekreeg. Muller probeerde net als eerder op de dag hij met Menu deed ook Huff uit de race te tikken, maar de Brit wist zijn auto onder controle te houden en met tweetiende van een seconde voorsprong te winnen voor Muller. De Fransman kreeg nog wel een waarschuwing vanwege onsportief gedrag.

De strijd om plaats drie werd pas in de laatste ronde beslecht in het voordeel van Kristian Poulsen. Een leeglopende band van Coronel zorgde er voor dat de Deen de laatste plaats op het podium kon pakken voor Monteiro en Menu. Coronel kwam langzaamrijdend als vijftiende over de meet.