De Boer: "Keihard voor dit succes gevochten"

Olga Kroeders

Ajax greep vandaag na een zinderend competitieslot de zo verlangde dertigste landstitel in de clubhistorie. Frank de Boer kon zijn geluk niet op.

De oefenmeester van de Amsterdammers, die vandaag 41 jaar oud werd, zag zijn ploeg uitstekend spelen en FC Twente met 3-1 verslaan. Na afloop had De Boer niet zoveel trek om de enerverende kampioenswedstrijd in de ArenA uitgebreid te analyseren. "Laten we dat nu even maar niet doen", glunderde hij voor de camera van Eredivisie Live. "Dit duel kon alle kanten op. Maar ik vind wel dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen."

De Boer gaf wel toe dat zijn ploeg het in de slotfase moeilijk had tegen het aandringende FC Twente, dat alles op alles zette in de laatste minuten. "Het was pompen of verzuipen. We hadden moeite om de wedstrijd goed uit te spelen. Dat is begrijpelijk met zo'n jonge ploeg. We liepen in het laatste deel van de wedstrijd te veel achteruit. Maar nogmaals, laten we daar nu maar niet over discussiëren."

Vooral de fierheid op zijn spelersgroep overheerste bij De Boer, die na afloop een warm bad kreeg. "We hebben keihard voor dit succes gevochten. Het is mooi dat onze voetbalfilosofie al zo snel tot succes heeft geleid. Voor onze fans is dit nog een mooier cadeau dan voor mezelf. Ze hebben zo lang op die dertigste landstitel moeten wachten. En nu is die derde ster binnen. Prachtig gewoon."