[MotoGP] Stoner grijpt winst in Le Mans

Peterselieman

Casey Stoner heeft in Frankrijk zijn tweede MotoGP van dit seizoen gewonnen. Op het circuit van Le Mans bleef de Australiër Andrea Dovizioso en Valentino Rossi voor. Jorge Lorenzo werd vierde en blijft de leider in het kampioenschap. Stoner is hem door zijn zege tot op twaalf punten genaderd.

Pedrosa en Dovizioso kenden de beste start, maar Stoner stelde al snel orde op zaken en reed onbedreigd naar de zege. De overwinning van de Australiër werd echter overschaduwd door een omstreden aanrijding tussen Pedrosa en Marco Simoncelli. De Spanjaard en de Italiaan waren in gevecht om plaats twee, waarbij Simoncelli Pedrosa voorbij stak. Een bocht later waren de rollen omgedraaid en leek Pedrosa zijn plaats terug te pakken, maar Simoncelli remde extreem laat en ging de bocht in, terwijl Pedrosa hier al zat. De Spanjaard raakte het achterwiel van de Italiaan en kwam ten val. Pedrosa greep meteen naar zijn rechtersleutelbeen dat gebroken bleek te zijn. Simoncelli kreeg voor zijn actie een drive-through penalty.

Dovizioso, Lorenzo en Rossi streden daarna om de tweede plaats. Een spannend gevecht waarbij Lorenzo een foutje maakte, wijd ging en met de vierde stek genoegen moest nemen. Rossi leek zijn Ducati naar de tweede stek te sturen, maar de Honda van Dovizioso bleek uiteindelijk sneller te zijn.