Finaleplaats Djokovic na thriller tegen Murray

Redactie

Novak Djokovic is ontsnapt aan zijn eerste nederlaag van het jaar. De Serviër sloeg zich na een ware titanenstrijd met 6-1, 3-6, 7-6 (2) langs Andy Murray en bereikt daarmee de finale van het tennistoernooi van Rome. Daarin is zondag nummer één van de wereld Rafael Nadal zijn tegenstander.

Djokovic had tot aan de halve finale in Rome nauwelijks noemenswaardige tegenstand gekend en ook tegen Murray verliep het aanvankelijk vlotjes. Na de eerste set slopen er echter wat foutjes in het spel van de Serviër en daarvan profiteerde Murray direct. De Schot won de set en mocht in de derde bij 5-4 gaan serveren voor de wedstrijd.

Murray kwam weliswaar tot op de twee punten van de overwinning, maar wist de klus niet te klaren. Djokovic brak terug, sleepte een tiebreak uit het vuur en bleek daarin over de langste adem te beschikken. De nummer twee van de wereld brengt zijn ongeslagen reeks daarmee op 38 wedstrijden, zes minder dan recordhouder Guillermo Vilas. De Argentijn leverde die prestatie in 1977.


Finaleplaats Djokovic na thriller tegen Murray (Foto: Novum)