Nadal heeft een set last van Gasquet

Olga Kroeders

Richard Gasquet heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen bij het Masterstoernooi in Rome. De Fransman kon een set meedoen met Rafael Nadal, maar moest daarna toch het hoofd buigen voor de Spanjaard: 7-5, 6-1. Gasquet had eerder in het toernooi Roger Federer en Tomas Berdych naar huis gestuurd.

Nadal had in de eerste set veel moeite met het gevoelige spel dat Gasquet tentoonspreidde. De Fransman, als zestiende geplaatst, wisselde goede diepe slagen af met fraaie dropshots en verscheen ook regelmatig aan het net om met fantastische volleys Nadal het leven zuur te maken.

Gasquet kreeg loon naar werken, want de eerste drie breakpunten van de wedstrijd waren voor hem, maar telkens werkte Nadal ze weg. Bij een 5-5 stand had de nummer ? van de wereld zelf aan een breakkans genoeg. Gasquet kreeg daarna nog een mogelijkheid om zich terug te knokken in de set, maar weer stond Nadal dat niet toe.

In het tweede bedrijf werd Gasquet direct weer gebroken. De Fransman won bij 2-0 achter nog wel een game, maar meer lukte niet meer.


Nadal heeft een set last van Gasquet (Foto: Novum)