Steun publiek doet Schut goed

Olga Kroeders

De massale steun van het Utrechtse publiek doet voetballer Alje Schut goed. De verdediger kreeg vandaag tijdens de training applaus toen hij zich even op het veld toonde. "Ik was daarvan erg onder de indruk", vertelt Schut op de website van FC Utrecht. "Maar ik wil niet dat het om mij draait. Het gaat op de eerste plaats om Mihai."

Schut viel dinsdag tijdens de training ongelukkig op Mihai Nesu. De Roemeen brak daarbij zijn nek en is verlamd. Nesu ligt op de intensive care en het is afwachten of zijn toestand verbetert.

Het ongeluk houdt Schut erg bezig. "Diep van binnen besef ik wel dat ik er erg weinig aan kon doen, maar het blijft een verschrikkelijk gevoel dat ik erbij betrokken was." Schut liet de afgelopen week de trainingen lopen en voelt zich niet in staat om morgen mee te spelen.

"Ik heb absoluut geen lust in wat dan ook, dus ook niet om te voetballen", vertelt hij. "Ik kan me niet goed focussen en daarom is het beter nu niet te trainen of te spelen. Het enige wat me bezighoudt, is dat ik hoop dat Mihai de kracht en steun krijgt om te herstellen."