[Play-offs] FC Den Bosch klopt Eagles opnieuw

Peterselieman

FC Den Bosch heeft zich vanavond overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Jupiler League. De Brabantse club won in Deventer met 2-1 van Go Ahead Eagles. Paco van Moorsel en Istvan Bakx verzorgden de Bossche goals, Luis Pedro scoorde tegen. Den Bosch had dinsdag in eigen huis al met 1-0 gewonnen.

Na de nederlaag in Den Bosch wist Go Ahead Eagles dat het in de Adelaarshorst moest winnen en de Deventenaren speelden daar ook naar. De roodgelen zetten Den Bosch onder druk, maar kwamen niet tot grote kansen. Langzaam kropen de bezoekers daardoor uit hun schulp totdat Paco van Moorsel na ruim een half uur een corner inkopte.

Go Ahead moest daardoor plots drie keer scoren en zette nog meer druk. Dat leidde vlak voor rust tot een reeks kansen, maar Den Bosch bleef met het nodige geluk overeind. Direct na rust kwamen de Bosschenaren zelfs op 2-0 toen Bakx op aangeven van Niels Vorthoren mocht intikken.

De thuisploeg liet daarna het hoofd hangen, maar halverwege de tweede helft bracht Pedro de hoop weer terug. Hij schoot van afstand raak. Toch kwamen de Eagles niet verder. In de slotfase hoopten de Deventenaren op een strafschop nadat Koen van der Biezen werd neergelegd, maar scheidsrechter Serdan Gözübüyük zag er een schwalbe in.

Den Bosch treft in de volgende ronde van de play-offs de nummer zestien uit de Eredivisie. Die positie wordt momenteel ingenomen door Excelsior, maar ook De Graafschap en Vitesse zouden nog op die positie terecht kunnen komen. De volgende ronde wordt op donderdag 19 en zondag 22 mei afgewerkt.