Brink op nummer twee achter Wii Party

Redactie

Het schietspel Brink voor de Xbox 360 heeft in zijn eerste week op de markt de tweede plaats van de Nederlandse verkooptoptien veroverd. De game van Bethesda Softworks staat net achter Wii Party. De PlayStation 3-versie van Brink is te vinden op de zesde plaats. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Een andere nieuwkomer in de top tien is het schietspel Sniper: Ghost Warrior voor de PlayStation 3. Deze game komt binnen op de achtste plaats.

Het vechtspel Mortal Kombat is na drie weken op de eerste plaats flink weggezakt. De versie voor de PlayStation 3 staat nu op de vijfde plaats, terwijl die voor de Xbox 360 geheel uit de top tien verdwenen is.

Nog altijd is er geen spel voor de Nintendo 3DS in de algemene top tien te vinden. Het deze week verschenen Steel Diver komt wel binnen op de eerste plaats van de aparte top tien voor de Nintendo 3DS, maar doet qua verkoop nog altijd onder voor de nummer tien van de verkooplijst, het puzzelavontuur Professor Layton en de Verloren Toekomst voor de Nintendo DS.

01. Wii Party (Nintendo Wii)
02. Brink (Xbox 360)
03. Pokemon White (Nintendo DS)
04. Pokemon Black (Nintendo DS)
05. Mortal Kombat (Playstation 3)
06. Brink (Playstation 3)
07. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
08. Sniper: Ghost Warrior (Playstation 3)
09. Call of Duty: Black Ops (Xbox 360)
10. Professor Layton en de Verloren Toekomst (Nintendo DS)