Rob Lowe regelt politiek crisismanagement

CoJackso

Rob Lowe gaat de hoofdrol spelen in het politieke drama Knife Fight. In deze film, over de duistere kanten van de politiek, speelt de Amerikaan een keihard campagnelid dat op nietsontziende wijze met verrassingen en tegenslagen omgaat. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De politieke arena is voor de 47-jarige Lowe geen onbekend terrein. Hij speelde van 1999 tot 2006 de politieke speechschrijver Sam Seaborn in de tv-serie The West Wing, over het reilen en zeilen in het Witte Huis. Daarnaast speelde hij van 2006 tot 2010 de gouverneur van Californië Robert McCallister in de tv-serie Brothers & Sisters.

De regie van de film Knife Fight is in handen van Bill Guttentag, die vooral bekend is als documentairemaker. Zo maakte hij The Cocaine Wars: Lost in Bolivia, The Last Days of Kennedy and King en Twin Towers. De filmopnames van Knife Fight moeten in juni van start gaan in San Francisco. Zo kan de film volgend jaar oktober in de bioscopen verschijnen, precies tijdens het hoogtepunt van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Rob Lowe (Foto: Novum)