FIFA-lid niet langer preses Thaise bond

Olga Kroeders

Worawi Makudi, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, is niet langer voorzitter van de Thaise voetbalbond FAT. De Sport Autoriteit (SAT) van het land stelt dat nieuwe verkiezingen vorige week illegaal zijn uitgesteld, waardoor de positie van Worawi nietig is.

De bond stelde de verkiezingen uit, omdat sommige clubs meer dan een stem zouden hebben. "Dat was duidelijk een onjuiste actie", laat Somkid Pinthong van het SAT weten. "Nu er niet op tijd verkiezingen zijn gehouden hebben Worawi en zijn raad van bestuur hun posities verloren."

Nieuwe verkiezingen moeten volgens Somkid binnen negentig dagen na het aflopen van een termijn worden gehouden. Makudi, wiens termijn eind vorig jaar afliep, had voor 31 maart nieuwe verkiezingen moeten houden. De Thaise bond heeft tot dinsdag om uitleg over de gang van zaken te geven, anders onderneemt de SAT mogelijk actie.

Worawi werd onlangs ook beschuldigd van corruptie bij de toewijzing van het wereldkampioenschap voetbal van 2018. David Triesman, hoofd van het Engelse WK-bid, gaf eerder aan dat Worawi een van de vier leden is van het uitvoerend comité van de FIFA die steekpenningen verzochten in ruil voor hun stem.