Ajax wil langer door met Stekelenburg

Olga Kroeders

Ajax wil Maarten Stekelenburg tot de zomer van 2015 aan zich binden. Dat heeft de Amsterdamse club meegedeeld aan zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. De 28-jarige Stekelenburg heeft nog een contract tot volgend seizoen, maar liet eerder al weten dat hij het liefst wil vertrekken naar een buitenlandse topclub.

"We willen graag horen wat Ajax nog wil", meldt Jansen in het Algemeen Dagblad. "Met Ajax praten we uiteraard verder omdat de club een goede werkgever is gebleken." Een langer verblijf bij de Amsterdamse club lijkt echter de laatste optie voor Stekelenburg. "Het is duidelijk dat Maarten graag een overstap naar een grote competitie en aansprekende club maakt."

Het management van Stekelenburg doet geen mededelingen over het bod dat Ajax zou hebben gedaan. In de nieuwe aanbieding zouden voorwaarden zijn ingebouwd, die een tussentijdse transfer voor zowel Stekelenburg als Ajax interessant maken.

Bij Ajax heeft nog geen enkele club zich concreet gemeld voor de doelman van het Nederlands elftal. Schalke 04 zou een bod voorbreiden, omdat Manuel Neuer naar Bayern München vertrekt. Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United liet eerder weten dat Stekelenburg een prima opvolger zou zijn van Edwin van der Sar. Ook Juventus, Internazionale, AS Roma en Atlético Madrid hebben interesse voor de doelman.